Mr Mark

Nu står lilla ponnyn i sin nya box borta på Harplinge.
Haha så söt den lille. När jag släppte in honom i den nya boxen och han träffa sina grannar för första gången så blev han nog förvånad. Den ena bet i boxgallret med bakåtslickade öron och den andre bara "skrek" när han kolla åt hennes håll. Han stod där och såg ut att tänka; "Vad gör du? Varför gör du så? Jag förstår ingenting.." Haha så himla söt stackarn :)

Här kommer iallafall lite mobilbilder på sötnosen.




Mr Mark (Mm)
2007


Söndag

Gick upp vid nio idag för att tvätta. Borde städa och plugga körkortsteori också..
Men det har blivit ändrade planer, så ponnyn kommer hit idag :) Vet inte exakt när men de skulle höra av sig när de åkte. :)
Om jag hinner ska jag cykla ner till skolan sedan också när fritids har kommit så jag kan se om min post har kommit. Skickade efter förstoringar på några bilder så mamma skickade ner dem till mig.

Helg

I fredags tog jag och Elin bussen in till Halmstad. Där gick vi först till Club Moon och senare till The Corner. Vi träffade några pojkar, varav en kom hemifrån mig typ och vi hade några gemensamma kompisar. Lite lustigt att träffa en sådan nere i Halmstad ^^  Vi var väl hemma vid fem tror jag och då satte vi på en film. Jag somnade dock direkt och det tror jag Elin också gjorde för filmen hade spelats ett antal gånger fram tills klockan 13 när vi vaknade..
Det blev en riktig degdag igår, vi la oss i soffan och glodde klart på filmen, sen åkte vi och köpte pizza och sen knödde vi ner oss i soffan och kollade på Gossip Girl fram tills klockan var åtta. Då tog vi oss en cykeltur till skolan och hälsade på brudarna på Ekbacken :)



Torsdag

Imorn är det sista dagen på praktiken!! För den här veckan...
Idag var vi nere i Ängelholm för att röntga benen på 3 hästar vilket gick bra och dom skötte sig perfekt.
Robin var här och höll mig sällskap en stund förut, innan han skulle hem..
Imorgon planerar jag och Elin att dra ut i H-stad, ngn som e på?

Idag bestämde jag mig om ponnyn också, att jag vill "ha" honom :). Så imorgon ska han få skor på sina små fossingar och sedan ska vi se när han kommer. Ska bara få tag på Emma så jag kan få en box också. 

Och nu ska jag läsa körkortsteori och sen sova.  ÄNTLIGEN!! Har längtat efter att få sova ända sen jag vaknade i morse..

Just nu känns allt väldigt bra. Ialla fall det mesta :)


Farfar

Inatt drömde jag om dig..
Jag mötte dig och pappa på stan och du gick helt vanligt. Ingen krycka och ingen rulator. Du och pappa såg så glada ut och skrattade när ni vinkade till mig. Du ropade någonting, hur det gick i skolan tror jag för jag gjorde tummen upp som svar och log. Då skrattade du och gjorde tummen upp tillbaka.
Du hade din stora kulmage tillbaka, gick hur bra som helst och du såg så lycklig ut.

När jag vaknade var jag jätte glad, men när jag insåg att det bara var en dröm så kändes det som om hela världen skulle gå under.. igen.
Jag saknar dig hur mycket som helst min älskade farfar ♥


Äckelväder

Jag hatar vädret!!
Blåser typ storm och jag höll på att blåsa bort förut när jag väntade på bussen..

Igår var jag iallafall och kollade på ponnyn. En söt liten sak på.. 3år. Vi red en sväng i skogen och han var väldigt snäll. Höll dock på att åka av när han bestämde sig för att hoppa bort från en vattenpöl som var typ en meter bort så han tog världens hopp rakt upp i luften och iväg från pölen ^^ Lyckades sån tur var sitta kvar.  :)


-

Måste bara visa också. Agnes har ju köpt nya boots till våran lilla ponnyskrutta.
Silvriga Catago, riktigt fräcka om du frågar mig.


Kopierade bilden från Agnes's blogg.


Ska även lägga ut en bild på ett par Jin Stirrup stigbyglar.
De finns i massor av olika färger men jag tycker att svarta eller vita är snyggast. Kostnaden ligger runt 1500 med bara stigbyglarna, vill man ha matchande sporrar kostar det runt 2300.
Det sägs att de ska vara stabila eftersom de har en bred räfflad fotplatta, men undra om de är särskillt säkra om man t.ex. skulle fastna med foten?


söndag

Helgen har gått jätte fort och det är redan söndag.. Vad ska man göra idag då? Antagligen händer det inte så mycket så jag får väl plugga lite körkortsteori och bara slappa. 
Kan ju passa på att förklara två övningar Eamon visade mig för att förbättra min uppsittning på hästen;


* Förbättra spänsten:
Man ska ju försöka att "studdsa" upp i sadeln och inte dra sig upp, så förbättra spänsten kan man göra genom att hoppa hopprep. Med eller utan rep. Hoppa 10 hopp på höger, vänster och sedan på båda. Gör det ett flertal gånger så får du bättre spänst och det blir lättare när du ska "studdsa" upp i sadeln.
* Bli smidigare: Jag är väldigt stel i benen, och när man ska sätta foten i stigbygeln för att sitta upp så är det ju bra om man når upp till stidbygeln. Vissa hästar kan vara nervösa eller ha svårt för att stå still, t.ex. unghästar, så då måste man kunna vara snabb och smidig med att sätta foten i stigbygeln. Det blir man genom stretching. Du ska kunna lyfta benen så högt som möjligt framåt uppåt. Det gör det även lättare att sitta upp på större hästar.

Ahjuste. Imorgon efter praktiken ska jag och Robin åka och kolla på en ponny. En lärare på skolan behöver hjälp med sin ungponny så jag ska kolla på den och om den passar så ska jag ha den.
Så nu är det bara att hålla tummarna! :)


Min prinsessa <3


-

Längesedan jag skrev nu..
Igår kom mamma, lillebror och systeryster hit ner med lite grejer till min lägenhet. Nu när jag har fått både gardiner, kuddar och lite småsaker så är det väldigt mysigt! De sov över och åkte hem idag vid lunch. Min kära syster hade varit såå snäll och bakat en kladdkaka till mig som dom hade med sig :)
Bilder på lägenheten kommer så småningom..

Min praktik har börjat så nu blir de till att vakna tidigare på mornarna, lite segt men det funkar. Hinner ju träffa allt folk på skolan sen när jag kommer hem sån tur är :)





Hoppträning

Hoppträningen i lördags gick faktiskt riktigt bra!
Men som vanligt så gör Lina inte mer en hon vill^^
Uppvärmning med fyra studdshinder där man kom in i serien ifrån en ganska skarp sväng.
Vi hoppade lite olika hinder och avslutade med en bana.

Jag, Agnes och Lina har ju haft lite problem med hoppningen detta året..
Vissa gånger så hoppar hon hur bra som helst och det verkar som att hon älskar det. Sen, 2 minuter senare så kan man tro att man har bytat ponny, då fungerar ingenting! Stopp på stopp på stopp och det är så frustrerande!! Hon har inte ont någon stanns, då hade hon inte hoppat sig till en andraplats i första klassen och vägrat ut sig i andra, eller tvärt om.. Men hon har kommit på att hon kan stanna och då gör hon det bara för att.. Det gör allt lite svårare, men nu i lördags blev det en del stopp men hon hoppade endå väldigt bra när hon väl lyssnar på en.
Slutade med att vi hoppa en bana på 90cm-1m med ett hinder på 1.05m. Det är väldigt bra jobbat av lilla ponny som helst hoppar på minihinder, eller inte hoppar alls ^^



Agnes som har fotat, Tack<3


Fredag den 13

Idag åkte jag med Danielle en sväng till torp på förmiddagen. Köpte en ny laddningssladd till min dator eftersom den andra har gått sönder. Jag köpte också en plånbok på Gina Tricot, svart med svarta pärlor på.
Nu har jag varit upp hos lilla Lina och vi ansträngde oss inte särskilt mycket.. Tog en tur i skogen barbacka och avslutade i paddocken. Idag lyssnade hon iaf lite bättre och flyttade för skänkeln, men det är bara när hon själv känner för det ^^ Nu gjorde hon iaf väldigt fina fram/bakdelsvändningar och öppna/sluta. Duktik ponny! :)
Ikväll ska jag ta det lugnt och glo på tv, så måste jag packa klart allt inför skolan för helgen är redan fullspäckad..
Så ska jag ju såklart tagga inför morrondagens hoppträning för Kenth på Stuteri Light :)

<3

Regn

Himlen har öppnat sig och regnet bara öser ner.. Eller gjorde förut iallafall, nu har det tydligen slutat och man kan se att solen är påväg att titta fram.
Jag och systeryster knödde ihop oss under ett paraply och så traskade vi ner till stan. Stannade på Katten och åt skinkprovencette och vitlöksdressing. Sjukt gott! Och kladdkaka till efterätt :)

Skolan har äntligen hört av sig om boende så nu vet jag vart jag ska bo iaf.. I en 1:a vid Harplinge. Vet inte exakt vart men det blir nog bra :)
Nu väntar jag på att pappa ska komma hem så han kan köra upp mig till min lilla ponnyskrutt :)

Tisdag

Är helt slut i hela kroppen.
Idag har jag varit och gymmat med Danielle. Känner att träninsvärken redan har börjat komma, är helt stel..
Ikväll ska jag ner till Danielle med mina favvobrudar som äntligen ska ses igen. Har inte träffat allihopa sen vi var i Danmark för snart en månad sen.. Vi ska käka tacos och bara prata massa tjejsnack :)

WEIRD DAY

Hahahaha! viken dag..
Gick upp 06.30 och cyklade till stallet. Eftersom ponnyplutt stod inne inatt skulle hon ut i sommarhagen igen. Kom hem vid åtta och då fick jag ett sms från mamma; "Har du körlektion idag?"   Neeeej, den var klockan 07.00, bra Frida!!
Cyklade upp till stallet igen vid tolv för att rida en sväng. På vägen till stallet hittade jag en liten underlat som troligtvis hade flugit vilse. Jag tog med honom till stallet och gav honom lite mat, men sen flög han iväg igen ^^
Sen halv fyra skulle jag trafikskolan på teorilektion och efter det vidare på fotbollsträning.
Nu sitter jag här och kollar på Lotta på Liseberg och äter goda Lavendel-drömmar som Linus har bakat till Gunillas kalas som har vart ikväll.
Btw, nu är det bara 5 dagar kvar till Plönninge!! :)

 


Söndag

Jaha, då var sista dagen på jobbet avklarad! Rätt skönt men endå lite tråkigt. Nu är jag iallafall ledig en hel vecka innan jag åker ner till Plönninge igen. Hoppas veckan går fort!
Men så mycket saker som jag har inplanerat så ska den nog rulla iväg rätt snabbt..  Ska ju packa, rida, träna fotboll, träffa mina brudar och, förhoppningsvis sola o bada :)  så måste jag göra körkortsteori också ja, men den får ingen gla smiles den får en :/ för det är sjuukt segt! Menmen, jag vill ju ha körkort så de e la bara att bita i det sura äpplet och läsa ^^,


-

Klockan var 00.42 när jag är äntligen kom hem från jobbet. Har varit sjukt mycket folk, musik och allt. Rätt kul faktiskt, även om mina fötter lider efter att i åtta timmar ha varit ihopknödda i ett par skor som sprungit fram och tillbaka. Men det är smällar man får ta och nu ska dom iaf få vila, för imorn är det jobb som gäller igen! Sista schemadagen för den här sommar, skönt men lite tråkigt.
Nej nu ska mina fötter vila och jag ska sova :)    Godnatt!


Ny header

Nu har jag äntligen fått en ny header. Tack Lovisa för hjälpen! :)

Idag har jag börjat packa inför Plönninge igen. Känns helt underbart men endå sorgligt, jag menar, det betyder ju att sista året med världens bästa klass börjar, sen tar vi studenten och ses kanske aldrig mer igen.. Nä fy vilken hemsk tanke..  De fem första veckorna ska jag ha praktik hos Eamon Hickey. Ska bli kul att få komma dit, han e ju jätte duktig me hästar! Under tiden ska jag bo på skolan, om dom nu hittar nått boende.. Ska bli underbart kul att träffa alla mina saknade igen! :)


En bild på nåra av mina saknade.


RSS 2.0